Sondag 7 Feb

Klockan star pa 10.30 har och hemma 01.30!

Jag tankte nu forsoka gora en sammanfattning av vara senaste dagar ute pa Fraser Island!

Dag 1: Vi handlade all var mat, packade in allt i bilen och akte vidare mot Farjan som tar oss over till Fraser! Val dar akte vi ganska snabbt till en insjo som heter Lake McKenzie, en av varldens finaste sjoar och renaste vattnet fick vi aven hora efter vagen! Hur som haver, i stekande sol och i pott-het luft akte vi sedan vidare till nagra andra sjoar och kollade laget, tills vi slutligen akte till varat forsta 'camp-lager' for natten! Slog upp vara talt och borjade ordna mat i takt med att morkret kom narmare.. Allt var guld tills alla flugor kom! Nu talar vi inte om nagra vanliga flugor, det var flugor som liknade svenska 'broms' flugor, och att dom var 3-dubblade i storleken! Dom bet tills man blodde, och var overallt! Kvallens hojdpunkt var da vi satt och spelade kort under en sjukt vacker stjarnhimmel som jag aldrig sett likna nagot annat, och helt plotsligt kommer ett stjarnfall mitt framfor ogonen pa oss, mysfaktor hog!

Dag 2: Klev upp vid kvart i 6, packade ihop vara saker sa fort vi kunde och lamnade alla ackliga mygg och bromsar bakom oss for stunden! Tog oss ut ifran skogs-terrangen och ner till stranden, vi korde mot klockan i 3h, i hopp om att hinna hela vagen upp innan hogvattnet kom! Sagt och gjort, klart vi klarade det ;) Stannade aven efter vagen och spanade in ett skepp som gatt pa grund dar for X antal ar sedan!

Knallade uppfor ett berg och fick en grymnt utsikt framfor oss, sag vilda rockor i havet nedanfor oss, och gick sedan vidare till Champange-poolarna som de sa fint kallas! Det ar mer eller mindre den enda chansen man har att bada i havet pa Fraser, i och med att det ar sa mycket hajar, starka strommar och dodliga maneter i havet runt Fraser Island! Frammat kvallen akte vi och slog upp varat talt och lagade KORV OCH MAKARONER langs stranden!! :D Nar vi star och lagar mat kommer en dingo och trycker ner nosen bland varan mat och grabbar tag i sa klart den enda brodpasen vi hade som var full, glad for den hundjekelns skull.. I och med att vi blivit tillsagda att man bara ska sta stilla nar Dingos kommer fram eftersom de latt kan bli agressiva och ga till attack, var det bara att glatt sta och titta pa! Annu varre var det nar 2 av dom kommer tillbaka och spanar runt bland vara saker vi har utspridda pa stranden och en av de gar och sniffar pa Liljas ipod som star och spelar en Enya lat, han reagerade inget vidare tyvarr, men den andra dingo-javeln (ursakta spraket) grabbar tag i min tjocktroja och borjar lopa ivag, jag hade inte brytt mig om det bara inte var som sa att min kamera och mina minneskort lag i just den trojan.. Fotterna trippade latt pa samma stalle redo att borja lopa efter, men som tur var slappte han trojan efter cirka 50m! Hallelulja moment.. Det firades senare tillsammans med cirka 6 andra bilar med vardera 9pers i varje med en stor fest pa stranden!

Dag 3: Ordnade frukost och akte vidare till Lake McKenzie annu en gang, badade och hade det gott, tills klockan slog 14.00 da vi akte tillbaka till farjan som skulle ta oss hem hit igen :)

Kommer lite bilder strax ocksa, men det var varan resa!
Glomde visserligen att namna att vi sag flertaler varaner (odlor), stora ackliga spindlar, dingos och rockor!

Tank er kanslan att antligen fa duscha efter 3 dagar, det var det basta pa lange, vilket lyckorus!

Puss&kram Eve


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0