Noosa 31/1

Far borja med att beratta att dagen har bestatt av regn, spo regn och regn...
 Ja vet, nu kan vi inte vara sa malliga langre!
 Har nasta bona och bett for lite regn tidigare, da det har varigt sa pass varmt att man inte har vetat vart man ska ta vagen, men nar de val kom sa stannade regnet praktiskt taget! Och de va inte riktigt va vi ville ha.. men snart sa, ska de allt vanda! Som Evelina namnde innan sa ar de ju tyvarr sa att de inte ar bara i Noosa regnet visat sig utan verkar vara annu varre uppat kusten, dit vi ska saklart...!

Men men vi far hoppas turen ar med oss och att vadret vander till det battre!

Har alltsa spenderat denna regninga dag till och inte gora sa mycket alls, legat pa rummer och last klart min 3:e bok, vilat, spelat kort, lagat mycket gooood mat, Pasta och Kottfarssas, (dar ni, annat an nudlar) osv...

Tanker att kvallen fortsatter i samma spar!

Nu ska jag knalla till rum 31 och skaka liv i mina 2 resekompanjoner.. Vi hors, Lilja!




30 January

Klockan star pa 12.45 har & i Sverige har alla just gatt & lagt sig efter en hel galen natt pa statt med Black Jack i taten!

Igar hade vi varan forsta regnskur under varan vistelse, den varade under cirka 2-3h & vi njot under varje sekund det slog ner vatten pa backen! Det blev sa svalt och skont sa jag drog t.o.m pa mig mina trekvarts byxor, men lyckan varade inte lange.. Nar regnet svepte bort kom givetvis luften att bli 100* fuktigare an tidigare!

Idag ar det mulet har i Noosa, men Kristin & Sofia drog sig trots allt ner till stranden, jag sjalv orkar dessvarre inte ligga dar pa nan dag! Blir kanske ett dopp i poolen istallet! Vi ska snart dra oss vidare uppat i landet ocksa, men vi vet inte exakt nar och vart.. Ikvall ska vi planera vidare litegrann :)

Regnperioden har tydligen dragit in ratt bra over Townsville och Cairns som ar vara tva sista destinationer.. I Townsville har dom en rejal oversvamning som vi sag pa nyheterna igar, sa vi far val kopa oss en luftmadrass att glida runt pa ;)

Puss&kram fran Bodin!


Krokodil gap!



Under Krokodil showen pa Australia Zoo!


Australienska dagen 26/1 Brisbane!


Bilder pa gang!


Jatte skoldpadda pa Australia Zoo! & nar jag sager jatte menar jag jatte, den vagde cirka 300 kilo..


Igar (29/1) hade vi varat forsta regn som varade i cirka 2 h, riktigt skont!


Krokodil som ar uppbyggd i verklig storlek efter en av varldens storsta, vi slipper garna att traffa den har typen under varan resa!


Noosa Beach


Dingos pa Australia Zoo


Hyffsat stor orm, pa cirka 3-4m och med en bredd pa 2.5 dm pa mitten..


Noosa


Sjukt sota minigrisar!


Brisbane


Brisbane


Myser lite med en nyfunnen van!


Han myser tydligen bra med sig sjalv..


Lilja & Sofia va inte langt efter dom heller ;)


Grymt mysigt djur! Ar hoga dygnet runt tack vare alla Ecalyptusblad som de kakar, dom sover eller ja 'vilar' faktiskt 23h om dygnet..


Gillar posen pa bruden! ;)


En utekvall som borjade i nagra skaningars lagenhet i Surfers Paradise!


Gillar laget :)


Greppar armen ratt bra med dom dart klorna! :)

\
Mata Mata Mata!


Krokodil show!


Krokodil show igen! ;)


Noosa

Vi forflyttar oss snabbt men effektivt genom landet, tack vare Greyhound! Igar lamnade vi Brisbane och akte tidigt pa morgonen vidare mot Australia Zoo, som ar Steve Irwins (Crocodile Hunter) foredetta zoo, eller ja det ar val hans familj som skoter det nu? Hur som helst, vi knallade runt dar under hela dagen och hade det riktigt mysigt! Det ar ett grymt bra zoo pa alla plan! Djuren har jatte stora hagar och allt ar uppbyggt som de skulle ha levt ett vilt djur, med andra ord, valdigt bra for djuren! Det var mysigt att knalla runt pa och det fanns manga roliga djur att se som man tidigare aldrig ens hade hort talas om!

Nar klockan slog 4, eller den skulle ha slagit fyra, men bussen kom vid halv 5 ist av nagon anledning satte vi oss pa bussen ytterligare 1h mot Noosa! Sa det ar har vi befinner oss for tillfallet! Enda skillnaden vi har markt genom att resa fran Melbourne upp hit an sa lange ar att det ar grymt mycket fuktigare, det gar inte en enda sekund pa dygnet som det inte rinner svett av dig! Ligger du ner i sangen och laser en bok dryper det av dig, sitter du och pratar med nagon dryper det, det gar med andra ord inte att rora sig utan att bli svett! ;p

Fast som vi har hort det har annu en stor snoomgang drivit in, sa vi njuter av varenda svettdroppe som bildas pa kroppen ;) Hoppas ni har det toppen hemma sa hors vi snart igen, nu ska jag forsoka ladda upp lite bilder har ocksa, Pussar&kramar fran oss!


Brisbane

Tjollahopp i stugan!
Nu sitter vi alla 3 bankade framfor datorn som 3 morotter! Vi hade en ratt tuff gardag i Surfers paradise! Det ar som vanligt, bast att skylla pa vinet.. Inget sjalv forvallat!

Men det var helt klart vart det.. Idag ar det Australienska dagen, vad det nu innebar? Det ar iallafall knokat med folk overallt, och speciellt i de storra staderna som tex. Brisbane som vi kom till idag!

Kvallen tycks bli lugnt, (gott) och formodligen blir det att traska nerat stan och kolla vad som hander! Cirka 5000pers kommer samlas nere vid floden och fira! Sa det blir nog rojj!

Hur som haver.. Nu ska vi forsoka fa i oss natt med mkt fett i, har vi tur unnar vi oss en pizza eller natt annat onyttigt!

Blod svett & tarar / eve kristin & sofia

Nu ni...

Hello!

Nu har antligen Sofia & Kristin hittat hit sjalva!

Som ni redan fostatt sa befinner vi oss i Surfers Paradise och trivs hur bra som helst. Idag har vi tillbringat dagen pa beachen & vi jobbar hart pa brannan ska ni veta:)
Ikvall kommer nog boxen fram igen, efter ett par dagars uppehall.. Vi har fatt tips om en mysig park i narheten av varat hostel dar vi tankte sitta o njuta.. dar finns det ocksa en flod som man tydligen kan se hela Surfers speglas i, later bra :)

Imorgon bar de av till nya destinationer, Brisbane nasta!

Allt fran oss, ( vi ska bli battre pa att uppdatera :)

Puss och Kram fran Sofia & Kristin


Greyhound bus!

Har just bokat buss fran Surfers Paradise till Brisbane imorgon vid 09.20!


Ny vecka!

Klockan ar runt 12.00 har i Surfers Paradise & cirka 03.00 hemma, sa sov vidare ni!

I varat 10 baddars doorm (rum) som vi bor i har vi en hel del extra gaster och speciellt pa kvallarna! Dom sota kackerlackorna kommer fram pa toaletten framat kvallskvisten och sen ar det insekter tammefaen overallt kort & gott! Sen gor det inte saken battre att det ar pott-hett inne pa rummet heller, da trivs dom val bara battre! Utan att overdriva nu for att forsoka forklara hur varmt det ar att sova i rummet om natterna: ska du in och hamta natt pa rummet och gar omkring i cirka 3-4 min rinner det av dig, det ar som att ga in i en bastu.. Jatte skont nar man lagger sig for natten! Annars sa ;)

Kristin & Sofia gick ner till stranden idag medans jag inte ens orkar ga ut i solen i denna varme, sa det blir en svang i hangmattan & lasa lite bok med lite nudlar kanske ;) Vi har faktiskt passat pa att lyxa till det rejalt nu de senaste dagarna pa middagen, se bilder dar nere!

Imorgon bar det av till Brisbane for en natt, da ska vi forsoka hinna aka ut pa Steve Irwins Zoo (krokodil'mannen) & bara strosa runt lite pa kvallen i staden! Det ar Australienska dagen imorgon (26) sen vad det innebar lar val markas..

Den forsta skadan har knackat oss pa ryggen ocksa, & guess what.. Det va inte Sofia som fick den.. & inte Kristin! Lyckan har jag & dras med, sen efter vi provade att surfa har jag haft kollosalt ont i ett revben som foljdes av ett blamarke ocksa! Ligga pa mage ar uteslutet, men inget ar av iaf, forhoppningsvis kanske bara en liten spricka eller natt, men vi njuter av livet anda :D
Sa sag oss, vad hander hemma i Sverige? Vi ar daligt uppdaterade for tillfallet! :)

Forovrigt, vet inte om vi har namnt det men vi har ett Australiensk nummer nu som ar 0061 4495 73646, det kostar 3:-/min fran fast telefon hemma fran Sverige att ringa & 15:-/min fran mobil! Tyvarr ar det dyrare for oss att ringa, sa ar det natt vet ni hur ni kan na oss!


Australien kallar inte MC for Donken' iallafall!



Surfers Paradise at Beach'


Stan igarkvall :)


At the Beach'


Branner fett!


Samst med varat Hostel, man far inte ta med sig egen dricka & dricka! Nepp, utan da far man betala 1$ for varje glas man ska dricka, darav varat uppehall! :) (Goon = det billiga vinet, se Boxhead bilden i tidgare inlagg)


Vi lyxade till det med Ice Coffe & glass!


Det basta vi har astadkommit an sa lange! Frasch kycklingsallas med fetaost & cheddar sas! Frukost har vi aven slagit till pa stekt agg, lyx som sagt!



Varje kvall ar det 2 killar som under nagra timmar bygger upp olika figurer pa stranden! Dom ar grymt riktigt bra! Pa denna bild ar det ansikte med eld ur munnen sen kommer aven handerna upp ur sanden! Se hinken langre ner pa bilden sa forstar ni hur stort ansiktet ar i verkligheten.


Denna gjordes igar kvall, det ar en stor elefant som ligger stendod eller natt!


Man tager vad man haver! Kristins frisor kunskaper fick ryckas in! Frisorstol - en 60 liters vaska, sarong runt axlarna och en papperskorg bakom ryggen! Allt funkar!


Duger fint..


Mitt senaste inkop, lyxade till det & slog till pa rean, fick ge cirka 140kr for dessa pjux!

Take care everybody!


G'day mates!

Klockan ar 22.30 strax och hemma 12.30 om jag inte raknar helt fel?

Vi har nu tagit oss till Surfers Paradise, denna gang varade bussresan endast i dryga timmen, vilket var guld vart! Har ska vi spendera 4 natter innan vi ska ta oss upp till Fraiser Island & hela paketet!

Ikvall ar det en sk. aterhamtningskvall! Efter en riktigt grym vecka i Byron Bay blev det mycket av det goda, men det var vart varenda droppe! We love that place ;)

Vi bor pa ett hostel som heter Backpacker in Paradise just nu, dar det kryllar av svenskar! Va nyss en snubbe som stack in huvudet & gissade ratt pa den varmlandska dialekten, jag skulle gissa pa att han nog strax ska inta en club down town ;D

Cheers!


kl 22.18


Bland de forsta dagarna i Australien, har utanfor Operahuset Sydney!


Bild fran Sydneys Aquarium, & varfor kollar han sa knepigt pa oss?


Var kare Hippie van Pauls framsida pa 'huset', aven dar i som hans vanner skoldpaddorna simmar runt!


Underhallning utanfor Aquarium


Hur kan ett trad vaxa sa har?



Sydney


Sjohast pa Aquarium Sydney


Aquarium


Hippie Paul's storsta intresse.. dockor! Kanns som det ar taget ur en skrackfilm ;p


Turist - javisst ;)

Utanfor Operahuset Sydney!



Sydney - skytrain, ratt frant byggt!

Tagen aker med andra ord i luften pa en ratt smal rals.. Stabilt?


Kusten ar klar Therese, Australien har ocksa Pepsi max!
Arbetsskada?


Sa har mysigt har vi det nar vi sover om natterna! Med en liten flakt nagonstans i rummet, tror ni det blir varmt att dela rum med 14 andra?


Bondi Beach Surfin'


Man kan inte alltid ha huvudet pa skaftet, men hur manga av er skulle gissa pa att djuret pa bilden i mitten, ar en mammut? Ja.. mer an sofia alltsa ;)


Takin' off

Sticker till Surfers Paradise nu!
Seyah guys later ;)

nu ni, har kommer bilder!


Akte aven forbi en gammal snubbe som korde pa Hippie stilen hela vagen! Han bodde mitt ute i djungeln, kakade frukter, duschade nar vadret tillat det, och bodde i jag vet inte vad, nan slags av hydda! Glomde jag att namna att han roker pa all the time? Dar kan vi snacka om en riktig glidare!


Nimbin - hippie place!


Pa vag till Nimbin, en Hippiestad nara Byron Bay dar knarket rullar som aldrig forr! Folk aker tekniskt dit och blir hoga som hus och aker sen tillbaka! Vi var dar idag, drojde inte lange innan vi blev fragde om att kopa en marijuana kaka ;) Oroa er inte kara paron, vi har inte knarkat! Skylten satt forovrigt i bussen vi akte med, cool!

 
Ett stopp pa vagen hem ifran Nimbin!




Alex - England, Brian - Canada, Lilja & Sofia!

Byron Bay


Detta ar George! Han knallar runt har pa hotellet i Byron Bay, han ar alkoholist och han njuter av livet till fullo!


Sverige - eve , Canada - Ryan, Canada - Andrew , Portugal - Alehandro
Byron Bay



Storm i Sydney - Bondi Beach


Harbour Bridge - bleka men glada!


Skalis bjuder pa nagra mooves i Sydney - Aquarium


Galet snygga lifeguards skoter sitt jobb pa Bondi Beach - Sydney!


Mysa nagon?


Bondi Beach - Sydney!


Eve's omtalade myggbett


Cheeky Monkeys Byron Bay!
Svenska grabbar & tre glada bruttor!


Sofia Boxhead! (regel pa ett Engelskt 'olspel')


Nan snubbe?, Steve - England, eve & sofia!


Sa har ser vara kvallar ut, alla sitter och spelar kort & njuter av livet! Gillas till 100%!



En del av ganget!



Imse vimse spindel..

Puss!


surfning!

Idag var vi ett gang pa 6 tjejer och 1 svensk kille som drog ner till stranden efter gardagens bravader! Nagon som ska till Byron Bay, SKA till Cheeky Monkeys!

Hur som haver, Ted som han da heter hade en privat surflektion, vilket var guld! Sa nu ar det bara att trana trana och ater igen trana sa man kan sta pa skiten! Jag stod & hade en vag i allafall 1 gang under de 3 timmarna vi lag & sprattlade runt i havet!

Efter lite omtumlande drog vi hemmat och nu ska vi snart till 'Bottle Shop' , vi behover inte visa leg dar inne langre, haha! Som sagt, man kan inte halla sig undan Cheeky Monkeys, inte som hotellet inte! Problemet ar bara att dansgolvet som man nu fint kan kalla det bestar av 2 stora bord! Sa ska du rocka loss, ar det bara att kliva upp!

Solsting har kommit ikapp mig idag ocksa, sa huvudet ar inte med mig for fem ore, men med en 4-liters vindunk for 9.95 $ (70:-) borde kroppen kanna sig battre! Man ska ju tydligen dricka mkt nar man har varit i solen!

Puss & Kram Evelurt


hysteri!

Har facebook blivit nagon form av traningsdagbok? Varje gang vi loggar in, finns det minst 10 statusar som lyder: Traning!, Ska trana! ...

Varat tips fran oss till er.. Ge fan i att trana, njut av livet ;)


Mandag


Sorry, man tappar motivation att skriva allt vi gor nar vi inte far in dom forbaskade bilderna.. vi har som sagt en hel dros med bilder vi vill dela med oss med, men utan nagon storre framgang!

Klockan ar cirka 19.30 har och vi borjar bli lite smatt taggade for en utekvall pa Cheaky Monkeys, som ar ett valdigt populart backpacker utestalle har i Byron Bay! Tack for alla tips forresten om myggbetten, de ar pa g at ratt hall nu atminstonde!

Annars om dagarna ligger vi och steker pa stranden och svettas! Gar hemmat mot hostel'et efter cirka 4 h da vi ar utslagna, tar en powernap, fixar kak, duschar och glider mest bara runt! Jag gillar livet!

Nejni, om man kanske skulle ta sig i kragen och kolla med tjejerna hur varan kvall ska spenderas.. Jag rostar pa en utekvall, sa om det gar min vag.. Ja da ar vi fulla&goa lagomt tills ni kakar lunch, sa ni kan ju slanga en tanke pa oss ;)

Puss&kram fran oss

 


Vi forsoker vi forsoker..

Ingen storre lycka med att fa in bilderna pa datorn so far! De flesta internet-Cafe'n har i Australien tycks vara lasta overhuvudtaget om man inte ska in pa internet! Grymt trist nu nar vi har riktigt manga roliga bilder vi vill visa er.. Men vi forsoker som sagt att fa in dom sa fort som mojligt :) Talamod!

Klockan ar 18.30 har och 08.30 hemma i Sverige!
Vad har ni for vader dar hemma? Vi har blivit isolerade har borta pa andra sidan jordklotet!

Idag anlande vi hur som helst till Byron Bay, efter en grymt seg & jobbig bussresa fran Sydney! Men nu ar vi har, och vi bor for tillfallet pa ett Hostel som heter Village travels eller nagot tror jag.. Vi har legat nere vid stranden hela dagen idag och haft det riktigt skont, sa nu gnaller vi i kor pa varandra att vi har ont overallt!! Hur ont gor det inte att branna sig i harbotten?

Maste aven namna att Australienare maste vara varldens trevligaste och tillmotesgaende folkslag! Tror inte dom nagonsin har haft en "dalig dag"!

Inga farliga djur-upplevelser an sa lange som tur ar, utan det enda till var nackdel ar en hel del infekterade myggbett som blivit stora sar, nagon som har bra tips hur man blir av med det? Har kopt tabletter som stoppar kladan, men daremot rinner det vatska ur saret konstant.. Jossan?

Take Care
// Eve


09.22

Ni har gjort det igen! Rekordet ligger for tillfallet pa 128 unika besokare, skitkul!

Om cirka 30 min ska vi checka ut, och knalla ner till Bondi Beach och lagga oss under dagen! Idag ar det hett & fint vader, sa nu kommer lite branna forhoppningsvis! Klockan 7 ikvall, (9 pa morgonen i sverige) aker vi fran Sydney vidare mot Byron Bay! Det far bli bilder dar istallet, vi har inte haft turen med oss med internet an sa lange!

Igar var vi aven ute & slira runt i Sydney! Ratt frant ;D
Rekommenderas!

Nu ska vi boka boende, sa seyah later guys!

Puss fran oss!


OBS!

Bilderna gick ej att fa in pa denna dator, det kommer forhoppningsvis imorgon! ;)


Sydney - bondi beach

HejHopp!
Klockan ar 19.40 & hemma i kalla Sverige 09.40!

Igar kom vi till sydney via buss, som tog cirka 14 h. Vi startade i Melbourne och fick byta efter 8h i huvudstaden Canberra, efter 2 h vantetid hoppade vi pa nasta som tog oss till underbara Sydney! Vi bor pa ett hostel som heter Noah's Bakcpakcers, vilket ar att rekomendera! Mycket svenskar och overhuvudtaget glatt' och trevligt folk! Vi trivs som fisken i vattnet! Och pa tal om vatten, vi har endast 200m till Bondi Beach stranden, och en grym utsikt fran hostel'et pa stranden! Igar lag vi dar under nagra timmar och spanade runt, finns mycket snyggt att kolla pa har nere i Australien, inte som stadshotellet det har inte tjejer ;)

Pa tal om snyggt att kolla pa, vaknade vi i natt av att 2 stora surfbrador intar varat hostel-rum pa cirka 10 kvadrat och tar med andra ord upp det mesta av rummet! Med dessa tva surfbrador tillkom aven tva snygga stockholmare! Skont att antligen kunna snacka Svenska, engelskan jobbar vi fortfarande pa! Fick en hel del tips pa boende och bra strander, thankyou!

Hur som haver, vattnet har i Sydney ar faktiskt ruggit kallt sa nagot bada har det inte blivit, och igar blaste det storm ratt ordentligt som under kvallen aven drog med sig regn och blixtar och dunder! Men.. vi lever ; ) Och inte att glomma att namna livraddarna, tack vare dom skulle vi atminstonde kunna stanna en vecka till, yummie! for er som sett "Bondi Resque", we were there! Filminspelning var i full rulle och vi njot till fullo!

Idag har vi pga. mulet vader tagit bussen in till stan och gjort de vanliga turist-sakerna, i form av att checka in Opera huset, Harbour Bridge och knallar runt pa stan! Om vi inte tidigare har namnt det sa har Australien so far, ett grymt utbud pa shopping! Overallt och det mesta ar snyggt, synd att man inte var har for att shoppa! Vi har aven hunnit med att springa in pa Sydney Aquarium idag, kostade cirka 200 svenska kr, och va helt okej, bilder tankte vi aven forsoka slanga upp det med! ;)

Nu for att avsluta denna novell, med nagat smaskigt!
Igar efter stranden gick vi in pa 7-eleven for att kopa pasta med bolongnese-sas for att for forsta gangen under denna resa undvika nudlar med kycklingsmak! Bra insiativ av oss tyckte vi och slangde fram en bunt dollar, kommer hem och tilllagar det hela, och satter oss sedan pa terassen med utsikt over bondi!
Smakar grymt bra och kanner oss riktigt nojda med insatsen so long.. SEN!
...
...
...
Jo, tror ni inte att jag (evelina anna bodin, alias "oturens offer")
ska slanga i mig en sked med mat och upptacker i sista stund att jag hade kunnat fa med en liten krabat ner i magen.. Jora, en larv javel sitter pa min spagetti, glupsk javel!
Det var den maten.. Idag blev det nudlar igen-sakert kort!

Stay in toutch!


Tisdag 12 January


Klockan ar 10.00 har och hemma 00.00!

Melbourne har bjudit pa tok-hetta, svalkande hav, maneter, riktigt varmt sovrum.. & mycket mer, men framforallt varme! Vi har inte tagit reda pa exakt hur varmt vi hade det igar, men det maste ha varit runt 40 grader, eller sa ar man bara valdigt kanslig for varmen nu nar man kommit fran kylan! Hur som helst, om cirka 10h ska vi hoppa pa Greyhoundbussen till sydney som vi namnde i tidigare inlagg, det blir en langresa pa 14h, men vi har atminstonde ac pa bussen ;)

For tillfallet har vi val inte sa jatte mycket att skriva om, har som sagt bara hunnit att vanda pa dygnet nu sa man kommer in i tiden har nere! I Sydney har vi iallafall bokat boende pa Noahs i 3 natter och ska aven boka in en Surftrips dag! Vi ska forska hinna med att aka och kolla pa Sydneys Zoo ocksa, sa forhoppningsvis kommer det lite roligare bilder om nagon dag!

Puss&Kram allihopa!

OBS! Aussie nummret ar: 0449573646, obs funkar det inte an, vi haller pa och kranglar med vodaphone all the time! 


Bra jobbat

Under gardagen hade vi 102 besokare, valkommna allihopa ;D

Hmmn.. hur gar det for Rockklassiker?


Monday 11 January

Sofia & Kristin ligger och sover i varat mysiga 16-baddars rum, som idag har bytt ut Israeliska ganget mot ett tjejgang fran England eller Usa skulle jag kunna tippa pa, & har sitter jag!

Inte trott, utan bara svettig! Vi har kopt ett Australiensk kontantkort nu, men det tycks daremot inte fungera att ringa hem till Sverige? Anyway, idag tog vi faktiskt sparvagnen fran Melbourne City ner till stranden pa en impuls tripp, vi var ju tvugna att se havet! Daremot var vi mindre utrustade med solkramer, sa nu stramar det lite i skinnet har och dar..

Imorgon kvall vid 20.00 hoppas vi pa Greyhoundbussen mot Sydney, vi kommer vara framme i Sydney klockan 11.00 Onsdag! Sa resan tar cirka 14 h om inte jag har raknat helt fel! Det blir en lang resa.. igen!

Nu ska jag ga ut och knalla runt har en svang tror ja, virra bort mig,m det vore natt! ;)

OBS! Game on Rockklassiker.blogg.se!

Har ar klockan 21.20 & hemma 12.20..
Kanns konstigt att det ar sa manga timmar emellan!

// eve


En bild sager mer an tusen ord..


AirChina planet fran Arlanda - Peking - Bangkok
Hade spelkonsol och manga filmer och serier att valja emellan, dock funkade inte min (eve) tv, skrall!

 
Trotta tjejer pa Kinas flygplats, dock hade vi turen att hitta grymt skona liggstolar, sa dar somnade vi alla tre i solen ;)


Bra vy av flygplatsen fran vara stolar ;)



Sofia knallar pa, har ar vi i Malaysia


Lyfter fran Kina!


Dom stod i timmar och forsokte valta en bat? Till vilken anledning vet vi ikke!

Dom dar jeklarna kryllar det av har i Melbourne, vi var nere vid havet idag, och det var lika bra att passa sig! Stora som sma!


Bat och helikopter cirkulerade lange pa strande, haj?


We'r here!

Igar i Australiensk tid 01.30 (svensk tid 16.30) landade vi i Melbourne efter en trottsam och jobbig resa med flygbolaget AirAsia! Stolarna var sma och utrymmet likasa! Ingen mat ingick och inte heller dricka, sa vi fick helt enkelt bita ihop de ynka 8h vi flog! Men vi ar inte bittra :)

Varan forsta tabbe pa resan blev att vi hade noll koll pa vilken adress hotellet lag pa, sa med snabba ryck fick vi tag pa mamma Bodin som styrde upp informationen! Said and done, 20min senare och en taxinota pa 420:- stod vi utanfor hotellet, det var vart varenda ore!

Det visade sig att vi hade bokat fel dag och fick boka in ytterligare en dag sa det blir alltsa 2 natter har i Melbourne innan vi beger oss mot Sydney :)



Nu till det roliga..
Smidiga som vi ar, tre blondiner pa vift pa andra sidan jordklotet.. Ja bara det, ni hor ju! Hur som haver, vi ska smidigt kliva in i varat 16-baddarsrum och forsoka hitta 3 lediga sangar i kolsvart-morker! Vi lyckades hitta 2 sangar lagomt tills vi hade vackt cirka 8 stycken! Vi trycker ihop oss ihopp om att fa sova ut nagra timmar, men icke!


In genom dorren kliver ett israeliskt killgang pa ett 6 stycken, tander lysroren fran 1970-talet i taket och halsar glatt! Ingen lugn och ro dar inte, fram med guran och borjar spela U2 latar med en hemsk sangrost.. Trevliga som vi forsokte vara nynna vi med och hoppades innerligt att dom efter forsta, andra och tredje laten skulle slacka! Fallet slutade inte sa.. Vi fick vanda ryggen till och lagga oss trots allt, men uppe med tuppen var vi idag, klockan stod pa 06.20 da vi knallade till duschen, for lite uppfraschning! Frukost ingick i hotellet vilket var guld, sa nu sitter vi har.. Joggingpjuxen hart atdragna och redo for att utforksa Melbourne, atminstonde pa gangavstand fran hotellet :)

Hoppas ni har det bra sa hors vi igen snart!
Idag ska vi aven fixa ett Australiensk telefonummer, aterkommer :)


Puss&Kram Eve Sofia & Kristin


Bangkok

Klockan ar 06.30 har i Thailand och hemma ar klockan laggdags fortfarande!! Nu har val de flesta av er kommit hem ifran Malins 20ars fest pa statt och kommervara bakfulla nar ni laser det har :)

Vi har fatt sova ut inatt i en skon sang i cirka 4h, mer begar vi inte! Strax ska i hoppa pa planet mot Malaysia och sedan vanta dar nagra timmar for att sedan aka vidare mot Melbourne Australien!

Vi har det varmt och skont, och langtar tills vi far lagga oss pa en strand och ha det gott :)

Tidsskillnaden i Australien ar 9h frammat, men vi har vndt dygnet ratt bra an sa lange!

Ha det toppen sa hors vi narmare malet :)

Puss&Kram fran oss


One night in bangkok

Sitter förtillfället i ett 30 gradigt varmt Bangkok, fast nu i ett nerkylt hotellrum hos familjen Edström! Vi har just fått käkat våra efterlängtade Kyckling och Cashewnötter med kokt ris & jeklarns vad gott det va!

Vi är lagomt sletna efter 18h flygresor och mellanlandningar, men nu är vi framme för stunden! Klockan är cirka 22.40 här och hemma 16.40, och om 5-6h ska vi kliva upp igen för att ta en taxi till flygplatsen och flyga vidare mot Malaysia och där byta plan till Melbourne Asutralien! : )

För tillfället är vi inte så sugna på att hoppa på ett plan snart igen, har flugit för 10 år framöver efter dom här resorna!

Alla mår bra och vi är jekligt taggade, & vi får höras av när vi kommer fram till Australien då vi har tillgång till dator och där vi även ska köpa på oss ett kontantkort så vi har kontakt med omvärlden!

So long,
// Eve

Finally its time!

Idag och helgen ser ut liknande:

Fredag: 11.00 lämnar vi Karlskoga
18.05 lyfter vårat plan
Vi mellanlandar i Peking under några timmar och fortsätter sedan vidare mot Bangkok.

Lördag: 18.05 landar vi i Bangkok
Väl där möter Sofias familj upp oss och vi går ut och käkar och väljer ut ett passande boende för natten!

Söndag: 07.10 lyfter planet från Bangkok mot Malaysia
13.20 flyger vi från Malaysia till Melbourne i Australien!
Vi är framme i Australien cirka 00.00 (söndag till måndag)
Boende är bokat, så vi hoppar in i en taxi och irrar runt tills vi hittar våra sängar..

Later Evebodin


Bondi beach - sydney



Om en cirka en vecka befinner vi oss liggandes på denna strand, helt ofattbart!

Däremot om cirka 3 dagar sitter vi i Bangkok och äter nån grymt god thairätt och varvar ner efter en lång flygresa.. och längre väntar!

Ciao : )


Nu ni!

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag

Fredag - Big day!


RSS 2.0