Gott&blandat

Har kommer lite bilder, en pase gott&blandat helt enkelt!



Diplom fran Skydive!


Innan vi ska upp i planet, nerverna satt utanfor skinnet!


Uluwatu Beach Bali


Uluwatu Beach Bali

Igar shoppade jag 3 vaskor, 2 klanningar, 2 t-shirtar, ett startpaket till mobilen, solglasogon, fo hela 200 svenska kr! Usch vad det rycker i planboken ;D


Sunset Kuta Beach




Torsdag 25/2

Tjena allihopa!
Nu har vi landat pa Bali och har fatt lite battre uppfattning om stallet!
Om vi ska jamfora med Aus i min asikt (eve), sa ar aus battre! Delvis for att det liknar Sverige till storsta del, men att det sa mycket battre ;D Bali ar smutsigt, BILLIGT, jobbiga manniskor som forsoker salja pa en massor av saker, med detta sagt hatar jag inte Bali! ;D Jag gillrt, men foredrar Aus so far! Forhoppningsvis hinner jag andra mig innan vi lamnat landet!

Men nu till dom riktigt mumsiga bitarna i Bali!!
Priser, priser och ater priser.. Det ar billigare an i thai, kan ni da tanka er hur billigt det ar?

Marlbrou cigaretter kostar i svenska kr: 8;-
McFlurry - 4;-
Fulltankad moped - 16;-
Hyra moped for en dag - 28;-
Kyckling & Cashewnotter - 21;-
3 klaningar - 110;-
Vaska - 28;-

Jag kan fortsatta listan tills imorgon, men det far racka dar ;D
PUSSSS


Bali

Nu befinner vi oss i Bali gott folk!
Detta innebar att vi ej har kvar det gamla australienska telefon-nummret for alla er som anvande detta, men vi aterkommer om vi koper oss natt har i bali!

Vi har redan hunnit kaka kyckling med cashewnotter ocksa, tror ni det smakade bra eller? JAA! Nu ar det da slut pa nudlar och pasta med tomatsas!

Hur som haver, det var det for denna gang, take care!
Hoppas ni har det bra, for vi mar toppen!
PUSSAR PA ER ALLA!

we got balls!

Bodin & Lilja har i Mandags slangt sig ur ett flygplan pa 4000 meters hojd! Dar kan vi snacka om bra adredalin kansla, det var helt otroligt! Vi blev upphamtade vid 07.15 och akte direkt till stallet dar vi skulle hoppa fran, fick pa oss langbyxor, och selen och gick sedan igenom sakerheten och hela koret hur vi skulle ligga i luften samt nar vi 'ramlar' ut ur planet!

Det tog cirka 25 min att komma upp till ratt hojd med planet och sen var det dags! Vi hoppade med tva andra svenska tjejer ocksa, och jag (eve) var nummer 2 att slanga sig ut.. Tror ni vara nerver satt utanfor skinnet? - JA!

Vi tog tjuren vid hornen och satte oss praktiskt taget utanfor planet och hade bara rumpan mot flygplans dorr kanten, med instruktoren sittandes kvar, sen drog vi pa 2 volter och vi var igang! Fritt fall i 60 sekunder i 200km/h, det kandes ratt bra i trumhinnorna da vi val kom ner! Oronen varker fortfarande, tva dagar efter!

Vi har aven nojet att i framtiden kunna slanga upp vara videos for er ska ni se, dock inte just nu da vara datorer ej tar cd-skivor (?) hur som haver!

Om ni nagonsin funderat pa att Skydiva.. GOR DET! Det var helt klart det basta jag nagonsin gjort, och hade jag haft pengar pa kortet hade jag hoppat en gang direkt da vi kommit ner, men icke! Det far bli en gang framover!

Eve flyger over Byron Bay!


Kristin faller just ur planer och ar mitt upp i en volt!


Man ar ratt lycklig i just denna stund!


AWESOME!



Puss&krram!


Pictures


Det tar pa krafterna att resa!


Svensk * 5



Goon time!


Surfning har hunnits bockats av as well!


I have never..


Surfning - jajemensan!


Surf!


Fredag


Var bat under Whitsunday-trippen!


WhiteHeaven Beach - Whitsundays


Utsikt fran varat rum pa Whitsundays!



Belive it or not, men Lilja visar just upp storleken pa 3 hajar som vi nyss haft vid fotterna! Rev-hajar visade det sig vara, ratt frant, men vi skrek som tjejer!

Obs! Akta er for dom snygga stallningarna!
OCH! Stinger-suites, det var sa mycket dodliga maneter sa vi behovde ha dessa snygga plagg! ;p


Nara skjuter ingen hare, men! Vi va centimeter fran att fa denna i huvudet!


Akta er for tighta kroppar! GRRRRR..


Vilket ar det snabbaste djuret? - Ooooorneeeen!

Skamt o'sido, da vi akte igenom ett 'gap' med berg pa vardera sidan av baten behovde jag (eve) rycka in med mina goda bus-vissel talanger, vilket innefattade att jag stod och tok visslade i ca 10 min medans en fran besattningen pa baten stod och viftade med en kyckling klubba! Sag formodligen ratt knepigt ut, men se vad vi fick ut utav det.. jora, en orn med klor lika stor som min hand!


Whiteheaven beach!



Glassar lite!




Ol-spel!


Alla skulle upp och sjunga sina respektive nationalsanger! Ljuvligt

Skal!


Byron Bay, vi alskar Goon!
For er som inte vet vad Goon ar vid det har lagret sa ar det en box pa 4.4 liter vin, som ar ap-billigt och sjukt ackligt.. trots detta sa dricker alla detta inhemska vin, varje kvall! ;p


Fuck you as well!


Goon - time.. Eve & Ashton - Canada tjej


Surf-time!

 
Kristin Ashton Eve


Byron




helt sinnes..

Daligt med uppdatering fran varan sida, men dagarna har en tendens att bara rinna ivag har i Byron! Vi har snart varit har en vecka och aker vidare pa Mandag till Bali.. Det har redan gatt 6v av varan resa, 6 VECKOR!!

Jag ar inte helt saker pa om jag kommer hem igen.. Kan bli som sa att jag av kommer slarva bort mitt pass! ;) Dont Worry, Be Happy!

Min kamera har fatt sig en rejal kyss ocksa, men den ska nog halla ett litet tag till, forhoppningsvis! Bilder maste vi forsoka fa upp har ocksa snart, vi ar bara valdigt bekvama av oss har i Byron kan vi val kort och gott saga.

Vara dagar ser mer eller mindre ut som sa att vi kliver upp vid 9 tiden, gar upp och steker vara lovely agg och ater frukost! Om vadret tillater knallar vi ner till stranden och slappar under de narmsta timmarna annars ar vi kvar pa hostelet och lirar nagra omgangar kort! Tar oss en dusch, och gar pa Goonet! (som forovrigt ar livsfarligt, vi har hunnit sanka pa tok for manga boxar vid det har lagret!) Gar sedan ut och skakar rumpa pa Cheeky Monkeys och gar till sangs runt 04.00!

For tillfallet hanger vi med 2 grabbar fran Karlstad as well, sa 'Varmlands visan' gar varmt om kvallarna! ;)

Puss&kram fran eve!

Onsdag

Tyvarr kommer det inga bilder idag heller, men vi har en hel hog pa lagret nu ska ni veta, ojj vad det tas' bilder!

Vi ar da som ni vet vid det har lagret tillbaka i ByronBay pa varat kara hostel holiday village! Lever loppan och njuter av livet kort och gott.. Idag tog vi oss aven an surfbradorna igen, tillsammans med tva brudar fran Varberg!

Att surfa ar grymt bra traning ska jag saga er, man ar halv dod efter bara en stund, det ar sjukligt jobbigt bara att ta sig ut med bradan genom alla vagor! Men glomde jag saga att det ar sjukt kul?

alla hjartans dag!

Nu har vi vaknat upp efter en oskon men ratt snabb natt pa flygplatsen i Brisbane! Sondag och alla hjartans dag nu juu, det maste firas, sa ikvall slar vi halarna i taker, i brist pa klackar! ;p

Om cirka 4h kommer var buss till Byron as well!



For att fa lite battre uppfattning pa vart vi befinner oss i landet, med tanke pa hur vi flanger runt har vi nu ordnat en karta! vi har alltsa akt nerifran Melbourne (som inte syns pa kartan) upp till sydney, och hela vagen upp till Airlie Beach! Igar tog vi ett flyg fran Airlie ner till Brisbane som vi nu befinner oss i nu, och den sista biten tar vi bussen till Byron! Hanger ni med? ;)



Brisbane

Sagt och gjort, vi har spenderat varan dag nere vid Airlie Beach lagoon hela dagen under skuggan och last bocker, slappat och latit tiden springa ivag! Klockan slog 16.00 och vi hoppade pa bussen mot flygplatsen, 3,5h senare sitter vi har i Brisbane igen ;p

Nu ska vi spendera cirka 13h har innan varan buss kommer och hamtar upp oss och sedan kor oss till Byron, varat och tydligen alla andras favortistalle! We love it!!! Dar ska vi sedan sla pa stort och spendera hela 9 dagar, jajemensan, hall i hatten horrni!

Nej nu kanske man ska ga och mota upp mina tva sovandes resevanner som halvligger i otroligt harda och oskona flygplats stolar! ;p Hurraaa!

Puss&Kram cykelram!
Forresten tycker vi att ni kommenterar daligt..


hall i hatten!

Tidigare idag satt vi och forsokte boka en bussresa pa 24h ner till Byron Bay fran Airlie Beach dar vi for tillfallet befinner oss.. Dock visade det sig att vi endast hade 'One Way' pa varat Greyhound Buss-pass, sa det gick absolut inte for sig! Bra och val informerat av Killroy-travels, dar ska ni ha er en kanga!

Snabba ryck och 1,5h senare har vi ett flyg inbokat fran Airlie Beach redan imorgon kvall till Brisbane, och darefter en buss som tar oss fran Brisbane till Byron! Allt gar att losa.. med ratt summa pengar i planboken, Australien ar inte billigt kare lasare!

En annan sak vi glomde namna var att vi maste checka ut fran Hostelet imorgon vid 10.00 och varat plan lyfter inte forens vid 18.50 pa kvallen, den blir tuff med tanke pa att vi maste ha alla vara vaskor med oss.. SEN! Jo da har vi ju da landat i Brisbane runt 20.00 tiden och ska invanta bussen till Byron, som gar dagen efter (alla hjartans dag) vid 13.00, sa vi ska spendera natten pa flygplatsen i nagon oskon stallning ihopp om att fa lite somn, nu ar det bara dom billigaste alternativen som galler, nagon som har tips pa bra nudelmat? ;)

Thats it, vi uppdaterar mer senare! :)
Cheers!


Snabbis...

Nu ar vi tillbaka fran Whitsundays - trippen, 2 natter & 3 dagar!

Har haft tre toppen dagar och har befunnit oss den mesta delen pa en stor segelbat eller i vattnet snorklandes! Grymt bra snorkling, och helt otroligt fina fiskar! Det stora aset till fisk pa bilden nedanfor kallas for Elvis, dom fiskarna ar runt 1 meter langa och cirka 50-70 cm hoga! Dom motsvarar vara hundar, med andra ord, det gar jatte bra att klappa dom.. Vilket vi faktiskt tog oss mod och gjorde efter nagra vandor vid vara fotter, riktigt frant!

Nu har vi dessvarre inte mycket tid kvar har vid datorn, men vi kommer snart med fler bilder :)




 
Dessa fiskar hade vi vid varan 'Resort' som vi bodde pa under natterna, dom var inte sa daligt sma dom heller..


Bilder

Vem ar han lik?

En person som inte kan svara fel pa denna fraga ar Helena Engstrom! ;)


Sweden rules!


Airlie Beach

Vi ar fortfarande kvar i Airlie Beach, och imorgon runt lunchtid ska vi ge oss ut pa en stor segelbat och gora var Whitsundays - trip, som varar i 3 dagar! Mer eller mindre sa kommer vi aka runt till ett gang otroligt fina oar, och snorkla! Sa forhoppningsvis far vi mycket sol under vara dagar och inte en gnutta regn, vi haller tummarna :)

Nu ska jag bege mig tillbaks till Hostelet och lagga mig i sangen tillsammans med vara nyfunna vanner.. Bedbugs! Dom lever ett gott liv i madrasserna och biter en', sa man far myggbetts liknande bett pa kroppen! Dom ar inte sa uppskattade och inte heller kackerlackorna som vi alltid tycks hitta till i vara rum, an sa lange tror jag att vi atminstonde har haft kackerlackor pa 4 av vara boenden!

Blir sangen tidigit idag, pga av en hard utekvall igar!
Pa forfesten spelades 'En Sockerbagare', Magnus Uggla, Freestyle & ett helt gang med gammal musik tillsammans med ett gang svenskar! :)

Justdet, Sophie svarade ratt pa var tavling!
Det ar Sofia, ja! Det ar hennes hand ur en galet konstig vinkel bara ;)


Puss&kram!


Fraser Island



Utsikt fran Fraser Island - berget ;D


8 Februari!

Dagen da vi kom tillbaka fran Fraser Island och befann oss pa varat Hostel runt 6-tiden pa kvallen, kom en hel svarm med fladdermoss over oss! Nu kanske ni tanker er, jaha en liten hog kanske, men dar kan ni hoppa upp och satte er pa att ni hade fel ;)

Det fortsatte namligen att mata pa i cirka 30 min med fladdermoss overallt uppe pa himlen, ratt frant om ni fragar oss! Som ni snart aven kommer att hora pa videon som vi slanger upp, bortse garna fran vara spekulationer i videon ;)
 


Nej det ar inte lov fran traden som fladdrar runt Sophie..

 



Puss&kram fran oss


Fraser bilder.. igen!


Skepp-Vraket langs stranden pa Fraser!



Skepp-vraket :)


Lake McKenzie! Vatten som Mockeln! :)


Lake McKenzie


Tavling pa g!

Har kommer bloggens forsta tavling!

Som ni kanske forstar har vi hunnit knappa en hel del kort pa en manad, en del snygga andra mindre.. Hur som helst, denna tavling gar ut pa att ni ska gissa vad som doljer sig pa bilden!



Vinnaren kommer givetvis presenteras har pa bloggen senare ;)


11.13


Maneterna fanns overallt!


Vilda rockor som vi sag!


Utsikt fran berget som vi klattrade upp fran!


Champange-poolarna!


Varat camp natt 2!


Godmorgon!


Korv & Makaroner pa g!!


Har ni sett krabban?


Vi ar nyktra..


Party-night


Party-night


Sondag 7 Feb

Klockan star pa 10.30 har och hemma 01.30!

Jag tankte nu forsoka gora en sammanfattning av vara senaste dagar ute pa Fraser Island!

Dag 1: Vi handlade all var mat, packade in allt i bilen och akte vidare mot Farjan som tar oss over till Fraser! Val dar akte vi ganska snabbt till en insjo som heter Lake McKenzie, en av varldens finaste sjoar och renaste vattnet fick vi aven hora efter vagen! Hur som haver, i stekande sol och i pott-het luft akte vi sedan vidare till nagra andra sjoar och kollade laget, tills vi slutligen akte till varat forsta 'camp-lager' for natten! Slog upp vara talt och borjade ordna mat i takt med att morkret kom narmare.. Allt var guld tills alla flugor kom! Nu talar vi inte om nagra vanliga flugor, det var flugor som liknade svenska 'broms' flugor, och att dom var 3-dubblade i storleken! Dom bet tills man blodde, och var overallt! Kvallens hojdpunkt var da vi satt och spelade kort under en sjukt vacker stjarnhimmel som jag aldrig sett likna nagot annat, och helt plotsligt kommer ett stjarnfall mitt framfor ogonen pa oss, mysfaktor hog!

Dag 2: Klev upp vid kvart i 6, packade ihop vara saker sa fort vi kunde och lamnade alla ackliga mygg och bromsar bakom oss for stunden! Tog oss ut ifran skogs-terrangen och ner till stranden, vi korde mot klockan i 3h, i hopp om att hinna hela vagen upp innan hogvattnet kom! Sagt och gjort, klart vi klarade det ;) Stannade aven efter vagen och spanade in ett skepp som gatt pa grund dar for X antal ar sedan!

Knallade uppfor ett berg och fick en grymnt utsikt framfor oss, sag vilda rockor i havet nedanfor oss, och gick sedan vidare till Champange-poolarna som de sa fint kallas! Det ar mer eller mindre den enda chansen man har att bada i havet pa Fraser, i och med att det ar sa mycket hajar, starka strommar och dodliga maneter i havet runt Fraser Island! Frammat kvallen akte vi och slog upp varat talt och lagade KORV OCH MAKARONER langs stranden!! :D Nar vi star och lagar mat kommer en dingo och trycker ner nosen bland varan mat och grabbar tag i sa klart den enda brodpasen vi hade som var full, glad for den hundjekelns skull.. I och med att vi blivit tillsagda att man bara ska sta stilla nar Dingos kommer fram eftersom de latt kan bli agressiva och ga till attack, var det bara att glatt sta och titta pa! Annu varre var det nar 2 av dom kommer tillbaka och spanar runt bland vara saker vi har utspridda pa stranden och en av de gar och sniffar pa Liljas ipod som star och spelar en Enya lat, han reagerade inget vidare tyvarr, men den andra dingo-javeln (ursakta spraket) grabbar tag i min tjocktroja och borjar lopa ivag, jag hade inte brytt mig om det bara inte var som sa att min kamera och mina minneskort lag i just den trojan.. Fotterna trippade latt pa samma stalle redo att borja lopa efter, men som tur var slappte han trojan efter cirka 50m! Hallelulja moment.. Det firades senare tillsammans med cirka 6 andra bilar med vardera 9pers i varje med en stor fest pa stranden!

Dag 3: Ordnade frukost och akte vidare till Lake McKenzie annu en gang, badade och hade det gott, tills klockan slog 14.00 da vi akte tillbaka till farjan som skulle ta oss hem hit igen :)

Kommer lite bilder strax ocksa, men det var varan resa!
Glomde visserligen att namna att vi sag flertaler varaner (odlor), stora ackliga spindlar, dingos och rockor!

Tank er kanslan att antligen fa duscha efter 3 dagar, det var det basta pa lange, vilket lyckorus!

Puss&kram Eve


Fraser Island

Hey allihopa!
Nu ar vi tillbaka igen hela & valbehallna, dock har vi dragit med oss en hel bunt med myggbett! Jag slutade rakna mina nar jag kom upp till 40, sa det finns sa det racker och blir over!

Vi har upplevt allt mellan himmel och jord pa 2 natter & 3 dagar kanns det som! Vi har sett vilda rockor, haft dingos som snott varan mat, haft dingos som tagit min troja och lopte ivag med min kamera i, haft dingos mer eller mindre overallt.. Men tyvarr kommer vi skriva mer om vara dagar pa fraser en annan dag, for vi ar jekligt trotta och hungriga just nu, och tiden borjar aven rinna ut har pa datorn!

Seyah ;)


Daligt med uppdatering!

Vi har inte varit sa flitiga de senast dagarna med uppdateringn har pa bloggen, men vi har tva valdigt bra anledningar faktiskt! Nr ett: Det kostar ratt mkt att sittavid datorn ofta, och Nr tva: Vi har faktiskt inte gjort ett skit som ar vart att skriva om! ;P

De senaste tva dygnen har det i stort sett kommit regnskurar hela tiden under dagen sa vi har sysselsatt oss med vara bocker och knallat ner till Coles (supermarket) ratt som det ar! Men igar hade vi lite soldis under dagen & inget regn, sa det gar forhoppningsvis at ratt hall!

Vad ar det med Sverige och sno iar?
Jag kan da inte minnas att det nagonsin har vart sa mycket sno som ni tycks ha dar hemma nu under hela min livstid.. Men natt positivt for er ar ju att ni kan roa er i skidbacken! ;)

For tillfallet sitter vi pa en bussstation ivag fran Noosa pa ett litet 'break'! Vi ska strax aka vidare mot Hervey Bay, dar vi ska spendera natten och imorgon bitti ska vi vidare mot Fraser Island, 2 natter & 3 dagar! Det blir forhoppningsvis mycket bilder och mycket att skriva om nar vi kommer tillbaka! :D

Cheers / Eve


RSS 2.0